15 Aralık 2013 Pazar

Gençlerbirliği - Galatasaray Maç Yazısı | Bize Her Maç Final

BİZE HER MAÇ FİNAL 

Gençlerbirliği maçı, kafa olarak hiç hazır olmadığımız, facia gibi ilk yarı oynayıp,ikinci yarı biraz kımıldanıp 1-1 ile İstanbul'a döndüğümüz bir maç oldu.Futbolcuların maç seçme huyu, geçen yıldan beri süregelen bir alışkanlık. Juventus gibi bir devi yenip,Süper Lig'de kazanılacak bir galibiyet ile rüzgarı arkana alma fırsatını tepmek, kabul edilebilir bir sonuç değil ! Özellikle her koşulda yanında olan taraftarlar için, Gençlerbirliği maçının kazanılması gerekiyordu. Bu sezon oynanan 8 deplasman maçında 4.beraberliğini alan Galatasaray, ligin geri kalan haftalarında puan kaybetme lüksünü de ortadan kaldırdı.Şuanda lider ile olan puan farkı 11 ve bu haftadan sonra her maç final !

Sezon başı Muslera'yı yedeklemesi için kaleci adayları arasında yer alan Ramazan KöseGençlerbirliği - Galatasaray maçının kahramanı oldu.21 Nisan 2013 tarihinde Ankara'da oynanan Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçında muhteşem bir performans sergileyen Ramazan KöseGalatasaray'ın şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmasını sağlamıştı.Bu sezon ise Galatasaray'ın zirveden biraz daha uzaklaşmasında etkili oldu. Ramazan'ın ismi Galatasaray ile anılırken; bir çok kişi transferine karşı çıkmıştı. Ramazan Köse sezon başı transfer edilmiş olsaydı; Muslera'nın sakatlığında, Galatasaray kalesi için çıkan tartışmalara gerek kalmayacaktı. Her seferinde sezon başı kadro yapılanmasında ki yanlışlıklara dem vuruyoruz.Maalesef her hafta önümüze çıkan bir gerçek...


SÜPER LİG'E "ANGARYA" BAKIŞI

Juventus maçı sonrası fiziksel yorgunluk kabul edilebilecek bir sebeptir.Ancak maçın başında ki isteksiz ve ruhsuz futbolun açıklaması yorgunluk olmamalı.Yorgun olan takım maç boyunca 110 km koşamaz.Sezon başından beri fiziksel direncimizin arttığı ve koşu tempomuzun da yükseldiği bir gerçek.Yeterli mi ? Tabii ki değil. Sadece koşu mesafesi ile değerlendirmek de doğru bir tespit olmayacak.Üzülerek belirtmek gerekiyor ki takımda ki birçok futbolcu, Süper Lig'i angarya olarak görmeye başlamış.İlerleyen haftalarda olası bir puan kaybı, "lige havlu atmak" anlamına gelecek. Bu durumda "mental" açıdan sağlam kalmak ve ligi sonuna kadar kovalamak çok önemli.Suyun karşı yakasında ki takım,15 haftada sadece 4 maçını son dakikada bulduğu gollerle kazandı.8 puanlık fark tamamen buradan doğuyor.Galatasaray'ın ise çok iyi oynayıp berabere kaldığı Antalya ve Ç.Rizespor maçları,Eskişehir karşısında Felipe Melo'nun altı pastan dışarı attığı kafa vuruşuyla kaybedilen iki puan; ayrıca Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarının ikinci yarılarında kaçırılan pozisyonlarla bırakılan 4 puan, arada ki farkı oluşturuyor. Alınan beraberlikler, kazanma alışkanlığına da sekte vururken; suyun karşı yakasında ki ekibe moral olarak geri dönüyor.

YEDİĞİNDEN FAZLA ATABİLMEK !

Galatasaray,şampiyon olarak tamamladığı 2012-2013 sezonunda da gereksiz puan kayıpları yaşıyordu. Şampiyonlar Ligi bunda en başlıca etkendi. "Cuma sendromu" geçtiğimiz yıl baş gösteren ve puan kayıplarına yol açan hastalıktı. İlginç bir istatistikle devam edelim.Galatasaray 2012-2013 sezonu 15.hafta itibariyle 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 29 puanla liderdi. İkinci olan Fenerbahçe'nin 27 puanda olduğunu da ekleyelim.Galatasaray yine geçtiğimiz sezon 15. hafta sonunda,  32 gol atmış ve kalesinde 19 gol görmüştü.Bu sezon ise 23 gol atıp kalesinde 15 gol görmüş durumda.Gol yollarında ciddi bir sıkıntı olduğu açık.Sürekli bir şekilde yediğimiz gollerden bahsederken; gol yollarında ki formsuzluk puan kayıplarının asıl sebebi.Özellikle Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında kaçırılan pozisyonlar iki puanı Ankara'da bırakmamıza neden oldu.Genele bakarsak, geçen yıla göre 1 galibiyet az almış Galatasaray ile karşı karşıyayız. Arada ki farkın doğduğu nokta ise geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'nin Avrupa'da mücadele ediyor olması ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftalarda Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesiydi. Şuanda 3 kulvarda mücadele eden Galatasaray'a karşı sadece Süper Lig'i kovalayan Fenerbahçe'nin rakip olarak varoluşudur.Gelecek günlerde neler olacağı bilinmez ancak Süper Lig'de devre arasına kadar 2 final maçımızın olduğu kesin.

2012-2013 Sezonu 15.Hafta Puan Sıralaması

2013-2014 Sezonu 15.Hafta Puan Sıralaması


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder