25 Aralık 2013 Çarşamba

Analiz | Galatasaray Daikin - Rc Cannes Eşleşmesine Dair

Galatasaray Daikin’inDenizbank CEV Şampiyonlar Ligi Playoff ilk turundaki rakibi Fransa’nın güçlü ve istikrarlı temsilcisi RC Cannes oldu.

RC Cannes takımını mercek altına almadan önce; bir voleybol sever olarak, Denizbank CEV Şampiyonlar Ligi’nde ki diğer temsilcilerimiz Vakıfbank ve Eczacıbaşı’nın da playoff ilk karşılaşmalarına grup birincisi olarak katılacağını belirtelim.Böylesine güçlü olduğumuz bir spor dalı olan voleybolun, ülkemizde daha iyi yerlere gelmesi, en büyük dileklerimden bir tanesidir.



RC Cannes’a gelecek olursak, Denizbank CEV Şampiyonlar Ligi’nde yıllardır ortalama bir bütçe ile final four kovalayan ve istikrarlı bir şekilde önemli başarılara imza atan bir ekip.Bu sene takım içerisinde birkaç sorun yaşasalar da yine playoff’un ilk turuna Eczacıbaşı’nın ardından grupta ikinci olarak adlarını yazdırmayı başardılar.Bu sezon Fransa Pro A’da, sadece 1 set kaybederek 11’de 11’le liderliklerini sürdürüyorlar.RC Cannes, Fransa Ligi’ne 1998’den beri ambargo koymuş durumda.

RC Cannes’in kadrosunda,yaşlanmasına rağmen dünyanın en iyi orta oyuncularından olan Victoria Ravva, Sırbistan Milli Takımı’nın önemli orta oyuncularından biri olan Milena Rasic,yine Sırbistan Milli Takımı’nın pasörlerinden Ana Antonijevic,İtalyan pasör çaprazı Nadia Centoni,tecrübeli Bulgar smaçör Eva Yaneva ve Almanya Milli Takımı’nın orta oyuncularından Corina Ssuschke gibi oyuncular bulunuyor.RC Cannes takımının antrenörlüğünü Çinli Yan Fang yapmaktadır.





Grup aşamasında iki mağlubiyetini de Eczacıbaşı’ndan alan RC Cannes’ın, en büyük sorunu servis karşılamada.İyi manşet aldıklarında,orta oyuncularını devreye iyi sokan bir pasöre ve hızlı toplara hem tek ayakta hem de ortadan çok iyi hücum edebilen orta oyunculara sahipler.Aynı zamanda defalarca İtalya Milli Takımı formasını giyen ve geçmişte de Türk takımlarına karşı oynarken, skorer oyunuyla dikkat çeken pasör çaprazı Nadia Centoni takımının en büyük kozlarından.Ayrıca takım halinde blokta da iyi yerleşebilen RC Cannes’ın, bu sene eskisi kadar güçlü bir oyun ortaya koyamasa da; özellikle kendi evinde seyircisi ile bütünleşebilen, tecrübeli bir takım olduğunu unutmamak gerekir.

Galatasaray Daikin’e gelecek olursak, zaman zaman manşet sıkıntısı yaşasak da güçlü hücum silahları olan bir takım olduğumuz unutulmamalıdır.Kağıt üzerinde daha güçlü bir kadroya sahip olan Galatasaray Daikin, manşette belli bir seviyenin altına düşmezse; bu iki karşılaşmadan da galip ayrılacaktır.



Geçen sezondan beri rakip takımların en büyük hedefi, Neriman Özsoy’u manşette yıpratarak, hücumda ki etkinliğini azaltmak. Neriman Özsoy servis karşılamada sorun yaşasa da defanstan çıkardığı toplarla ya da kritik yerlerde yaptığı bloklarla oyunun içinde kalmayı başarıyor.

RC Cannes maçlarında, Lo Bianco’nun hücumda özellikle Montano’yu yüksek toplarla kullanması ya da Japon yıldızımız Saori Kimura ile hızlı oynayarak onu devreye sokması çok önemli. Sezon başı transferinden sonra kafamda soru işaretleri bırakan ancak geldiği günden bu yana hemen hemen her maç kusursuz performansıyla göz dolduran Stefana Veljkovic’in de, ortadan hızlı toplarla devrede olması turu geçebilmemiz için büyük önem taşıyor.Yıllarca İtalya Milli Takımı ve Bergamo takımında,orta oyuncularını aktif olarak kullanan bir pasör olan Lo Bianco’nun, gelen iyi manşetler sonucunda doğru oyunu kuracağından şüphem yok.Zaman zaman manşette sorun yaşasa da, kırılma anlarında yaptığı kritik defanslarla takımımıza nefes aldıran liberomuz Nihan, RC Cannes serisinde özellikle servis karşılamada daha dikkatli olması gerekiyor.


Takım halinde iyi servis atan ve sezon boyunca bir çok maçta 2-0’dan geri dönüşleriyle adından söz ettiren Galatasaray Daikin,oynanacak bu iki maçta da gerekeni yapıp bir üst tura ismini yazdıracaktır. Tur atlamaları durumunda da rakibinin diğer playoff mücadelesinden galip çıkması muhtemel Vakıfbank olacağını da hatırlatmadan geçmemek gerekir.Olası bir eşleşmede, her koşulda Türk voleybolu kazanacaktır. Ancak temennimiz, "Dişi Aslanlarımızın" bir üst tura adını yazdırması ve Rabita Bakü tarafından düzenlenecek olan Final Four organizasyonunda ülkemizi temsil etmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder