24 Eylül 2013 Salı

İmparator'a Veda | Öyle Şeyler Yaşattın ki Uğruna Ölmeye Değer !

Tarih:24 Eylül 2013 
Saat:20:36

Bugün 24 Eylül 2013 ! Bu tarihi bir kenara not alın ! Bugün, Galatasaray tarihinde bir kırılma anı.Bugün, çok sevdiğimiz İmparator'un,Galatasaray'dan gönderilişi. Bugün, gerçek bir efsanenin saygısızca Galatasaray'dan yol ayrımına itilmesi!

Türk Futbolu'nun ve Galatasaray'ın yaşayan efsanesi Fatih Terim ,24 Eylül 2013 saat:20:36'da, Galatasaray Yönetim Kurulu imzalı bir yazıyla Galatasaray'dan gönderilmiştir.O sırada takımı, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Çaykur Rizespor maçına hazırlamakla meşgulken gönderilmiştir. İmparator, sözleşmesinin tek taraflı feshedildiğini antrenman sonrası kızı ile yaptığı telefon görüşmesinde öğrenir. Galatasaray Lisesi  mezunu yöneticilerimizin , etikten anladıkları budur ! Galatasaray efsanesini, takımıyla antrenmandayken , habersizce göndermek ! Peki bu işler böyle mi olur ? Bir efsaneye böyle mi veda edilir ? Galatasaray'a bu şekilde mi veda yakışır ?

Ünal Aysal ve Fatih Terim çekişmesi herkesin bildiği gibi yeni değil.Pamuk ipliğine bağlı olan bu ilişki,eninde sonunda kopacaktı.Bunu taraftar kabul etmese de farkındaydı.İnsanı yaralayan bu şekilde bitiyor olması.Çok mu zor karşınıza alıp ayrılığı dile getirmek ? Bu kadar mı saygınız yok İmparator'a ? Bu kadar mı nefret beslediniz ? Yönetim kurulu toplantısı sırasında bir çoğumuz " ameliyathane kapısında bekleyen hasta yakını" gibiydik.İçeriden çıkacak doktorun açıklamalarını , ağzından çıkacak sözleri duymayı bekledik.İçeriden çıkan doktor , Galatasaray Yönetim Kurulu Basın Sözcüsü Şükrü Ergün oldu ve acı haberi GSTV'den bizlere duyurdu.

Tarih Tekerrürden İbarettir

"Tarih tekerrürden ibarettir" derler.6-1 yenildiğimiz R.Madrid maçında söylenen bir beste vardı , bazılarınız hatırlar ama ben yine de anımsatmak istedim."Bir günde kral olmadık , bir günde tahttan inmeyiz , İmparator Fatih Terim ölene kadar seninleyiz!" Bu beste,2003-2004 sezonunda Fatih Terim'in gönderilişinden önce sıksık söylenirdi.O sezon alınan kötü skorlara rağmen,taraftar bu besteyle yine hocasının arkasında olduğunu cümle aleme gösteriyordu.Özhan Canaydın yönetimi yine bir Çaykur Rizespor maçı öncesi Fatih Terim'in görevine son vermişti.Bu malum beste , Real Madrid maçında skor  4-0'a gelince Arena'da duyulmaya başladı.Bu bestenin bizlerde kötü anıları olduğu için  ayrılığın habercisi olarak yorumladım.Yine bu kahrolası beste , yine bir Çaykur Rizespor maçı öncesi tribünde söylendi sonunda da İmparator Fatih Terim gönderildi.

Peki bu süreçte Fatih Terim'in hiç hatası olmadı mı ? Geçtiğimiz sezon kendisini itibarsızlaştırmaya çalışan Federasyon Başkanı Tüpçü'nün yanında fotoğraf çektirmesi , Başbakan'ın Milli Takım'a geçmesi yönünde ki baskılarına boyun eğmesi,Galatasaray tarafından kendisine önerilen 2 yıllık sözleşmeyi "birileri istiyor diye sözleşme imzalayacak değilim" beyanatı , Ünal Aysal ile bitmek tükenmek bilmeyen ego çatışmaları,durumu netleştirmek yerine büyük bir iletişimsizlik ile kulübü belirsizliğe sürüklenmesi vs... Bu durumların hepsinin Fatih Terim açısından mantıklı sebepleri olabilir ancak Ünal Aysal'da bu belirsizliği bir şekilde sona erdirmek zorunda olduğunu kendince düşünüyordu.Gün içerisinde ki "Odeabank" sponsorluk anlaşmasında sinyali vermişti aslında.Herşey Yönetim Kurulu Toplantısı'nın sonucuna bağlıydı.Bu zamana kadar iki tarafta , taraftarın önüne atılmak istemiyordu.Fatih Terim istifa edip, yarı yolda bırakan olmak istemezken ; Ünal Aysal ise "İmparator'u gönderen Başkan" sıfatını almak istemiyordu."TFF , Fatih Terim'e 3+1 yıllık sözleşme teklif etti" iddaları ise toplantı bitip açıklama beklenirken , GSTV'de alt yazıdan duyuruldu.Fatih Terim'in üzerine "ihale bırakma" fikriyatı TFF'nin yalanlaması ile son buldu.Daha sonrası herkesin bildiği üzere KAP'a yapılan fesih açıklaması ve Türkiye'de kopan tufan...



ÖYLE ŞEYLER YAŞATTIN Kİ UĞRUNDA ÖLMEYE DEĞER

İmparator'a veda etmek çok zor.Kabullenemiyoruz hala.Onsuz bir yedek kulübesi,soyunma odası hayal edemiyoruz."İkinci yarı Fatih Terim ayarı verir,maçı çeviririz" diye umutlanamayacak olmamıza ne demeli ? Basın toplantılarında söylediği kitaplık cümlelerde olmayacak artık.Baba şefkatiyle sarıldığı futbolcularının başında olamayacak.Tribünler ismini haykırırken elini kalbine götürüp bizleri selamlayamayacak. Fenerbahçe'nin başına geçmesi için Şadan Kalkavan tarafından sunulan 10 Milyon Doları "biz o kadar profesyonel değiliz" diyerek rest çeken İmparator'u bu sezon Galatasaray'ın başında izleyemeyeceğiz.Son bir kez olsun , Ali Sami Yen'de "İmparator Fatih Terim" diye haykırıp sana veda edemedik.En büyük hayalimiz olan Şampiyonlar Ligi kupasını seninle kaldıramayacağız.Öksüz kaldık be hocam! Öksüz bırakıldık! Bu tarihe kadar ne başarılar , ne hezimetler , ne şampiyonluklar gördük.Hiçbiri senin "aslolan Galatasaray"sözünden büyük değildi."Kümede kal Galatasaray" diyenlere en güzel cevabı hep beraber verdik.2 senedir söz verdiğin gibi "yenildiğinde bile gurur duyulacak bir takım" yarattın. Her mağlubiyetten sonra başımız hep dikti bizim."Nasıl olsa Fatih Terim var" özgüveniyle yolumuza baktık.Şifo Mehmet'in jübilesi için Milan'ın başında Çukurbostan Eğitm Gönülleri'ne geldiğinde, ben daha 13 yaşında bir çocuktum.Hayatı durdurmuştun.Orada toplanan bütün çocukları severken "babacanlığınla" yine kalpleri kazanıyordun.Senin sevgindi bizlerde aslolan.Bizim için Galatasaray , "Sen" ; "Sen" , Galatasaray demektin.Armanın peşinde adadığımız hayatların en büyük örneği yine sendin.Futbolculuk döneminde Galatasaray formasıyla şampiyonluk yaşayamazken,tarihinin en büyük başarılarını yine sen getirmiştin.Aforizmalarla dolu bir yaşantın ve büyük kalbinle tüm Türkiye'yi kendine hayran bırakmıştın.Ali Sami Yen'in düsturu olan "Türk olmayan takımları yenmek" sözünü gerçeğe sen dönüştürmüştün.

VE SON SÖZ

Böyle olmadı be hocam , böyle bitmemeliydi.Kabullenemiyoruz...Hiçbir gidişini kabullenemediğimiz gibi bunu da kabullenemiyoruz.Canımız yanıyor hocam ! Ağladığımıza bakma sen , gözümüze toz kaçtı say ! Bunu bize yaşatanların yanına bırakmayacağımızdan da emin ol hocam !Biz yine toparlarız ama bizden "ruhumuzu" çalanların hesabını da elbet birgün sorarız ! Yine gel olur mu hocam ? Ama bu sefer Galatasaray'a " BAŞKAN" olarak gel ! Bu taraftara,bu acıyı yaşatanlara,hep beraber hesap sormak için "BAŞKAN" olarak gel ! Eleman lafını,sana söyleyenlerin defterini dürmek için gel ! Sen yine gel hocam , sen yine gel ama ne olursun "BAŞKAN" olarak , bir daha gönderilmemek üzere gel!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder