29 Eylül 2013 Pazar

Romantik Taraftar - Kurumsal Yönetim - Roberto Mancini Üçgeni

ROMANTİK TARAFTAR - KURUMSAL YÖNETİM

Bizler "romantik taraftarız".Hayata,hayatımızın parçası olan Galatasaray'a da romantik ve duygusal bakarız.Demek istediğim "kurumsal değil durumsal" bakarız yaşananlara...Her mağlubiyete ve puan kaybına üzülürüz ama takıma sırtımızı dönmeyiz.Erkenden stadı terketmeyiz ! Sevincimizi , üzüntümüzü , sinirimizi uçlarda yaşarız.Sınırlarda dolaşmayı severiz.Kolay kolay yılmayız ve yıkılmayız.Savaşmayı çok iyi biliriz.Kanımızın son damlasına kadar "direniriz" ! Sahada da bunları görmek isteriz.Öyle kırılgan futbolcular bize göre değildir.Sevmeyiz "yerden kalkmayan" adamları.Devamlı adelesi atan adamların iyi çalışmadığını iyi biliriz.Üzerinde "parçalı forma" olduğu için yuhlamayız ama ! Kolay kolay adam satmayız.Sadık kalırız sözümüze,rengimize.Sevmeyiz döneklikleri.Kabul etmeyiz "ben gidene kadar bizimle kalacak" deyip yarı yolda "telefon açılmadı" diye adam gönderilişleri.İki yüzlülüğe gelemeyiz.Arkadan oynanan oyunları iyi görürüz.Mancini ile görüşmedik diyerek 2 gün sonra imzaya İstanbul 'a çağırmaları da anlarız ! Sadece biz görmeyiz , yerine getireceğin adam da görür.O da bizim gibidir , "romantik ve duygusal" ... "Kurumsal değil durumsal"dır! Sevincini de belli eder , üzüntüsünü de... O da kolay kolay pes etmez.İki yüzlülüğe gelemez."Kolay kolay gitmem direnirim" diyerek arkadan oynanan oyunlara rağmen çekip gitmez.Kalıp savaşmayı seçer.Bir yolu bulunur "kurumsallıkta"... Herkes "eleman" , herkes "profesyonel" olmak zorunda olduğu için , biz sizin dünyaya biraz ters duruyoruz.Renklere sadık , sadece amatör ruhlu adamlarız ! Futbolun sadece arsada güzel olduğuna inanırız , borsada ki futbolun size güzel olduğunu da iyi biliriz.Efsanelere sahip çıkamayanlardan olmak bize uymaz.Romantik ve duygusalız dedik ya ! Anla işte...





ROBERTO MANCİNİ

Neyse , yazı Roberto Mancini için.Öncelikle kendisi bir günahkar değildir.Tüm yaşananların sebebi olarak kendisi gösterilmemelidir.O yüzden diyoruz ki "hayatımızın anlamına, hoşgelmiş , sefalar getirmiştir"."Mancini ile hiç görüşmedik" lafını teyid etmek için piyasaya sürülen , Bielsa'yı tercih ederdim orası da ayrı bir konu.

Tuhaf bir olay daha var.Fiorentina'dan ayrılan Fatih Terim'in yerine yine Mancini getirilmişti.Bugün yine aynı olay yaşanıyor.Fatih Terim'in yerine , Roberto Mancini Galatasaray'a imza atıyor.Tarih yine tekerrür etti.Mancini Fiorentina'ya İtalya Kupası finali öncesinde gelmişti.Final'de Parma'yı iki maçın sonunda geçerek kupayı kazanmıştı.Elinde ki hazır kadro yine Fatih Terim'in kendisine hediyesiydi.

Mancini , 2001'de Lazio'ya yardımcı antrenör olarak geçiş yapar.2002'de teknik direktör olarak Lazio'ya İtalya Kupası'nı kazandırır.2004'de İnter'in başına geçer.Burada kazandığı 3 Seri A , 2 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupa'sı  bulunmaktadır.Avrupa'da ki başarısız performansı Moratti'nin canını sıktığı için Mancini'ye kapı gösterilir.İnter,Mancini'nin yerine Jose Mourinho'yu takımın başına getirir.Mancini için 2009 'da M.City kariyeri başlar.İlk senesinde FA Cup, 2012'de ise 1968'den beri Premier League zaferi yaşayamayan M.City'ye şampiyonluğu getirir.Bu zaferden sonra Alex Ferguson'a karşı aldığı 6-1'lik Old Trafford zaferide çok önemlidir.2012'de ki Premier League şampiyonluğunu , Community Shield ile taçlandırır.Geçen sezon Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkamaması ve Premier League'de alınan başarısız sonuçlar neticesinde kulüpten gönderilir.

Galatasaray'dan alacağı yıllık ücret + bonusları , İtalya Milli Takımı'ndan teklif alması halinde sözleşme fesih maddesi , Fatih Terim'in yerine göreve gelmesi gibi detaylar baştan eksi hanesine yazılanlar.Parlak bir kariyeri,vizyon olarak Galatasaray'a katacakları , takımın savunma kurgusuna getireceği düzenler de artılar hanesine yazılabilir.Her ne şartta olursa olsun Ali Sami Yen'in düsturunu iyi bir "translate" ile öğrenmesini , Metin Oktay'ın karakterinden de kendisine örneklemeler yapmasını diliyorum.Şunu da unutma Mancini , "seni buraya getiren yeteneğin , burada tutacak olan ise karakterindir"


1 yorum:

  1. Durumsal Taraftar30 Eylül 2013 10:59

    Şimdki sikko kurumsal müşteriler Allah'tan 14 senelik şampiyonsuzluk sürecinde yoktu. Galatasaray ve Fatih Terim sevgilerini GS Store'a koşarak gösterip 2 günde adam satsınlar. Efsanenin taktik anlayışını, seçimlerini, demeçlerini, söylemediklerini eleştirebilirsin ama gönderiliş şeklini uygun buluyorsan sen Galatasaray taraftarı değilsindir kurumsal müşteri. Daha dünkü bok bile olmayan liseci Aysal'ın şakşakçılığını yapıyorsan bu kulübün hem kasası hem ruhu boşaltıldığında ulan bu gerçek taraftarlar haklıymış diye ağlamayacaksın. Belki Mancini Şampiyon Kulüpler Kupasını da kaldıracak bilinmez, this is football and it's strange ama o zaman Galatasaray ruhu olmayacak. Yeri gelecek bu zihniyet onu da harcayacak.

    YanıtlaSil