8 Şubat 2014 Cumartesi

Galatasaray - Eskişehir Maç Yazısı | Sen Şampiyon Olacaksın !

Galatasaray, Türkiye'de sporun beşiği...Türkiye'nin batıya açılan penceresi.Kökleriyle 1481'e, Galata Sarayı Humayun Mektebi'ne dayanan, tarihi bir çınar...Sadece bir spor kulubü değil. O kadar basit değil. Yetiştirdiği nesillerle Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık yüzü.Mazisinde ki sayısız başarıyla,Türkiye'nin gurur kaynağı.Yeni başarılara yelken açmış büyük bir gemi. Bizlerde o geminin nacizane mürettebatı...

Tarih sayfaları 7 Haziran 1987'yi gösteriyor.Rakip Eskişehir...14 senedir kazanılamayan şampiyonluk hafızalarda. Her çilesini sineye çeken taraftar, artık bu son olsun istiyor."14 senelik bu çile, bitsin artık bu sene !" diye haykırıyor Mecidiyeköy semalarında...





Tribünlerde coşacaksın,
Kupaları alacaksın !
Sen şampiyon olacaksın !
Seni sevmeyen ölsün ! Ölsün !
Seni sevmeyen ölsün ! Ölsün !

14 senelik bu çile,
Bitsin artık bu sene !
Sen şampiyon olacaksın !
Seni sevmeyen ölsün ! Ölsün !
Seni sevmeyen ölsün ! Ölsün !

Filmi ileriye sarıyoruz ve günümüze dönüyoruz.1987'de o tarihi şampiyonluğu yaşayan neslin evlatları olarak, 8 Şubat 2014 tarihinde, bu sefer Seyrantepe semalarındaydık. Aradan geçen 27 sene ve kazanılan sayısız kupalara rağmen yine aynı iştahla haykırıyoruz: "Tribünlerde coşacaksın, kupaları alacaksın ! Sen şampiyon olacaksın ! Seni sevmeyen ölsün ! Ölsün !" Biz haykırdıkça, daha fazla koşuyor topçular. Daha fazla istiyor aslanlar... Burak Yılmaz, 27 sene önceki Tanju Çolak oluyor ... Prekazi'nin 8 numaralı forması Selçuk İnan'da hayat buluyor.  Simovic'in eldivenleri bu kez Muslera'nın ellerinde.

3-5-2, 4-2-3-1, 4-3-3 derken makina düzenine geçiyoruz artık. Galatasaray, ilk yarı boyunca saat gibi işliyor . Göbekten geliyor, kanatlardan geliyor,taraftarıyla geliyor...11 kişi topun arkasına geçip takım savunmasını kusursuz uyguluyor. Hücuma çıkışlarda Alex Telles ve Sabri ile oyunu genişletiyor. Melo ve Selçuk oyunun yönünü hızlı bir şekilde değiştirip, rakip defansın dengesini bozuyor. Izet Hajrovic oyun zekasıyla sahada fark yaratıyor. Burak Yılmaz yine arayışta.Geçen hafta kaçırdıklarını bu hafta telafi ediyor.Henüz 6. dakikada Hajrovic'in ara pasını, asiste çeviriyor.Wesley Sneijder'in kapalı tribün önünden kullandığı serbest vuruşa, Chedjou yükseliyor ve kafayı vuruyor.Top ağlara giderken, Arena kendinden geçiyor.Dakikalar 32'yi gösterirken skoru 2-0'a getiriyoruz. Skoru bulduktan sonra,makinayı rölantiye alıp devreye 2-0 ile giriyoruz.

İlk yarıda ki iştahı, ikinci yarıda bulamıyoruz ancak; bu sefer de tribün çıkıyor sahneye. "Sen şampiyon olacaksın!" tezahüratı, inletiyor Sami Yen'i. Akıllara yine 1987 geliyor. Gözlerimiz doluyor tribünde. Sonradan öğreniyoruz ki, kulübede Tugay'da bizimle birlikte ağlıyor ! 27 yılda geldiğimiz noktaya bakıp gururdan ağlıyoruz...Geçmişte çekilen çilelerin yerine, bu sefer mutluluktan ağlıyoruz.Arada ki puan farkını hiç düşünmüyoruz bile. Kalkıyoruz ayağa, daha sıkı sarılıyoruz Galatasaray'a. İnadına söylüyoruz bu kez. "Sen Şampiyon Olacaksın !"





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder